Skip to main content

Werken als WTK

Bij AEB Amsterdam zijn de Werktuigkundigen verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van onze procesinstallaties, van verbrandingsproces tot aan de energielevering en rookgasreiniging.

WTK bij AEB

Als WTK bij AEB ben je als operator verantwoordelijk voor de processen in onze Afval Energie Centrale en onze Hoge Rendement Centrale. Je houdt je dagelijks bezig met stoomketels, stoomturbines en warmtewisselaars. Je komt bij ons in het walhalla van de techniek terecht, er is zowel voor liefhebbers van processen als van techniek enorm veel afwisseling in het werk.

Dagelijks analyseer je storingen en daar waar je ze niet zelf kunt oplossen schakel je iemand in. Je collega’s van andere afdelingen werken graag met je samen. Hierbij probeer je het verbrandingsproces zo min mogelijk te verstoren.

Jouw uitdaging

Jouw uitdaging zit in het zo goed mogelijk uitvoeren van de processen om de fabriek optimaal te laten draaien. Niks is mooier dan de capaciteit van een ketel optimaal te benutten en stabiel te stoken zodat productieverlies wordt vermeden. En als alles prima draait, de ketels goed branden, trek jij een megawatt meer uit je turbines doordat je de juiste aanpassingen hebt gemaakt. Daar doe je het voor!

Je weet hoe je installaties start, veilig moet bedienen en als het nodig is uit bedrijf moet nemen. Als de installatieonderdelen veilig zijn gesteld kunnen de technici van de technische dienst er preventief en correctief onderhoud op uitvoeren. Daar werk je prima mee samen. Jij stelt veilig en controleert of dit goed gebeurt. Je weet nooit precies wat er op je af komt tijdens je dienst en dat maakt het ook zo interessant en afwisselend.

Teamwork

Werktuigkundigen bij AEB werken in ploegendienst. Er zijn zes ploegen en jij maakt onderdeel uit van één van die teams. Binnen de teams kun je op elkaar bouwen en is de sfeer goed. Maar ook als je invalt in andere teams word je direct opgenomen. Heb je ambitie? Dan kun je ook doorgroeien tot Hoofd WTK of teamleider of uiteindelijk op een andere technische afdeling terecht komen.

Tijdens je dienst werk je in het veld, het ketelhuis of de rookgasreiniging of bestuur je het proces vanachter de controlepanelen in de meetwacht. In de meetwacht ben je met vier man aanwezig en houd je de zes verbrandingsovens goed in de gaten. In het veld controleer je alles op je ronde en los je eventuele kleine storingen op. Geen dag is hetzelfde!

Wil jij werken als WTK bij AEB?

Bekijk de WTK vacature