Over ons
Wanneer je bij AEB Amsterdam werkt, draag je bij aan een schonere toekomst!
Wanneer je bij AEB Amsterdam werkt, draag je bij aan een schonere toekomst!
AEB Amsterdam zet afval om in energie op een zo schoon en duurzaam mogelijke manier. Met ruim 400 medewerkers werken we elke dag aan de verwerking van restafval van gemeenten en bedrijven.
We halen waardevolle materialen uit het afval (recyclen) en verbranden de rest op een efficiënte manier. Zo leveren we elektriciteit en stadswarmte aan een groeiend aantal huishoudens en bedrijven in de omliggende regio.
Dit alles doen we in een inspirerende en veilige werkomgeving, en volgens de kernwaarden: betrouwbaar, bevlogen, behulpzaam, zelfverzekerd en gedisciplineerd.
Wanneer je bij AEB Amsterdam werkt, draag je bij aan een schonere toekomst!
Bij AEB is iedereen gelijk. We verwelkomen diversiteit en maken geen onderscheid op basis van godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, huidskleur, leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur of afstand tot de arbeidsmarkt. Samen streven we naar een inclusieve en dynamische werkomgeving, waar iedereen gelijke kansen krijgt om bij te dragen, ongeacht jouw achtergrond of eventuele belemmeringen bij het betreden van de arbeidsmarkt. Elke stem telt en is essentieel voor ons gezamenlijk succes. Samen bouwen we aan een organisatie waarin iedereen zich gewaardeerd, gerespecteerd, gezien en gehoord voelt.
Bij AEB Amsterdam zijn we trots op onze geavanceerde afvalenergiecentrales die duurzame oplossingen bieden voor afvalverwerking. Ontdek onze innovatieve installaties op de interactieve kaart hieronder en leer meer over hoe we bijdragen aan een circulaire economie.
Sinds 1993 verwerkt de afdeling Energie uit Afval (EuA) afval en levert energie met zes verbrandingslijnen, waarvan vier bij Afval Energie Centrale (AEC). Uit een ton afval halen we ongeveer 628 kWh elektriciteit en 208 kWh warmte.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesIn 2007 zijn er twee extra verbrandingslijnen in gebruik genomen op de afdeling Energie uit Afval (EuA), via de modernere Hoog Rendement Centrale (HRC). Ook hiermee proberen we om efficiënt en duurzaam afval te verwerken en energie (elektriciteit en stadswarmte) te leveren.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesOp het hoofdkantoor werken zo een 150 mensen aan het dagelijks reilen en zeilen van AEB. Denk aan de afdelingen Marketing, Communicatie, Inkoop, Sales, ICT, Administratie, Facilities, etc.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesOp de Weegbrug worden alle in- en uitgaande (goederen)stromen gewogen en administratief verwerkt, inclusief al het andere wat ons terrein opkomt of afgaat.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesAEB's Scheidingsinstallatie filtert waardevolle stoffen zoals metalen, plastics en papier uit huisvuil, bevorderend voor een circulaire samenleving. De reststroom wordt benut voor energieopwekking.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesDe Bio-energiecentrale zet per jaar tot 100.000 ton laagwaardig snoei- en afvalhout om naar duurzame energie voor Amsterdam. Het gaat om hout dat niet geschikt is voor hoogwaardige toepassing zoals papierproductie of houtverwerking. De BEC levert warmte aan het stadswarmtenetwerk van Amsterdam.
Benieuwd naar de vacatures op deze plek?
Bekijk de vacaturesBij AEB ben je welkom met jouw talenten! Of je nu dol bent op techniek, administratie, of in de weer bent met processen, we hebben allerlei uitdagende banen op verschillende niveaus. Soms vragen we om specifieke kennis of moet je eerst een opleiding volgen. Maar geen zorgen, we hebben plek voor allerlei talenten!
Deze is tegen 2030 uitgebreid met 650 kton. Daarnaast hebben we een ander hoofddoel bereikt: de R1-status van de afvalverwerkingsinstallatie boven de 1!
Beginnen met de CO2-afvang. De schoorstenen van de HRC maar ook alle rookgaskanalen van de AEC zijn vanaf nu aangesloten op de CO2-afvanginstallatie
Sorteercapaciteit scheidingsinstallatie verhoogt naar 350 kton en sorteren organische natte fractie ook mogelijk
Bouw van moderne scheidingsinstallatie om grondstoffen zoals metalen, plastics en papier uit huisvuil te filteren.
Op 1 januari 2014 is het Afval Energie Bedrijf verzelfstandigd met de gemeente Amsterdam als enige aandeelhouder. De organisatie gaat vanaf die datum verder als AEB Amsterdam.
Oplevering van een vierde generatie Afvalverbrandingsinstallatie: de Hoogrendement (HR) Centrale. Deze HR Centrale is gebouwd met de nieuwste technologie, inclusief een aantal eigen innovaties die voortkwamen uit de bestaande Afvalenergiecentrale.
Voltooiing derde generatie Afvalverbrandingsinstallatie in Amsterdam-Westpoort: de Afvalenergiecentrale (AEC). Qua capaciteit, techniek en milieuvriendelijkheid een enorme stap voorwaarts. Het was de eerste installatie die aan de nieuw gestelde emissie-eisen voldeed door doeltreffend af te rekenen met de uitstoot van dioxines en andere schadelijke stoffen.
De oude vuilverbranding werd gesloopt en de Afvalverwerkingsinstallatie Noord was in 1969 een feit. Deze installatie was tweemaal groter en was veel efficiënter en milieubewuster. De uitgestoten rookgassen werden voor het eerst gereinigd met een elektrofilter.
In dit jaar kwam de bouw van de ‘vuilverbranding’ in Amsterdam-Noord tot stand. In 1918 werden de ovens voor het eerst opgestookt. Grote hoeveelheden afval werden in schuiten via de grachten aangevoerd en vervolgens in de acht ovens verbrand.